WAT DOEN WIJ

Ontdek wat TheaTech en zijn KROE voor u kunnen betekenen.

Theatertechniek is waar onze roots liggen.

Onze ploeg ziet elke theaterproductie of zaalshow als een uniek project, waarvoor we met plezier een technisch totaalpakket op maat uitwerken. We steken de koppen bij elkaar om tot de perfecte omkadering te komen. Alles gebeurt in overleg, dat spreekt voor zich.

Concreet verzorgen wij onder andere:

- De opmaak van het lichtplan en de technische fiche.
- Het ontwerp en de opbouw van het decor.
- De klank- en lichtregie tijdens de voorstelling.
Extra technisch materiaal waar nodig (licht, geluid, projectie, streaming, ...).

Elke productie krijgt twee vaste technici uit ons team toegewezen. Die kennen de show dus door en door, wat een vlekkeloze gang van zaken garandeert.

Geen totaalpakket nodig, maar wel een lichtplan? Wij creëren met grote zorg een volledig lichtontwerp uitgetekend in 3D.

THEATER PRODUCTIES

 

event

Hullep!
Maaike Cafmeyer & Peter De Graef

Theater
Ev
 • Productie : Hullep!
 • Tragikomisch en muzikaal theater dat je op het verkeerde been zet

  "Actrice Maaike Cafmeyer, schrijver-speler Peter De Graef en cellist Frans Grapperhaus hebben een tragikomische, muzikale theatervoorstelling voorbereid. Er zijn nog veel vragen, maar diepgravende antwoorden zijn beloofd! Aan jou om ze al dan niet te geloven. Vertel je vaak sterke verhalen? Probeer je je beter voor te doen dan je bent? Kom je charmant over? Schep je wel eens op? Beloof je alles op je erewoord? Betaal je geleend geld wel eens niet terug? Voel je wel eens spijt? Heb je een afkeer van verveling? Hou je van risico’s? Is jouw antwoord op deze vragen vooral ‘ja’, dan heb je misschien hun Hullep nodig."

event

Dwars Door Oceanie
Wouter Deboot

Lezing
Ev
 • Productie : Dwars Door Oceanie
event

Ineens
De Schedelgeboorten

Theater
Ev
 • Productie : Ineens
 • "Ineens was Wouter weg.
  Hij wou nochtans zo graag nog een showke maken.
  Met wat liedjes. En tekstjes van hem.
  Wij gaan dat doen.
  Voor hem.
  Voor ons ook.
  En voor alle mensen die van hem hielden."

  De Schedelgeboorten
  Danny Van Rietvelde - Saint Marteau - Francis Wildemeersch

  Hommage aan De Schedelgeboorten-frontman Wouter Van Lierde (overleden op 04/08/2020), met Danny Van Rietvelde (zang, percussie), Saint-Marteau (zang, toetsen), Francis Wildemeersch (zang, gitaren) en speciale gast Maarten de Clus.

   

event

Belg
Bas Birker

Comedy
Ev
 • Productie : Belg
 • EERSTE NEDERLANDSE THEATERSHOW: BELG (tegen wil en drank.)

  Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. En dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem, en een carrière tot gevolg.

  Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen. Want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes en architectuur vandenAldi, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.

  BELG is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. 

  Tegen wil en drank.

event

Mouchette - De Remake
Arne Sierens

Theater
Ev
 • Productie : Mouchette - De Remake
 • Hier en nu grijpt Arne Sierens een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan in de voor hem urgente remake van zijn destijds bejubelde theatertekst Mouchette (1990). De voorstelling combineert theater, dans en muziek op een authentieke wijze tot een intieme creatie over jonge mantelzorgers, een uiterst relevant maatschappelijk onderwerp.

  Wees getuige én onderdeel van het pijnlijke onvermogen van de mens. Van onbenutte kansen en niet-gespeelde rollen. Tegelijk ook van de immense verbinding die mantelzorg in zich draagt.

event

De Leeuwen van Vlaanderen
Erhan, Han Solo, Latif

Humor
Ev
 • Productie : De Leeuwen van Vlaanderen
 • Brullend, klauwend, maar altijd met een lach, ontleden deze drie fijne jongens het gedrag, de taal en de cultuur van de Vlaming. Wat volgt, is speels theater en veel humor. Gemaakt voor wie Nederlands leert, maar leuk voor iedereen. In deze voorstelling voor (anderstalige) nieuwkomers gaan Erhan, Han & Latif op zoek naar de oorsprong van onze Vlaamse cultuur. En hoe kunnen ze dat beter door een reconstructie te doen van het verhaal der verhalen van de Vlaamse cultuur ‘De leeuw van Vlaanderen’ van Hendrik Conscience. Het heldhaftige verhaal van de Guldensporenslag uit 1302 wordt als hefboom gebruikt om het gedrag, taal en cultuur van de Vlamingen beter te kunnen begrijpen. Met de ‘goedendag’ in de hand en woord- spelletjes zoals ‘schild en vriend’ brengen onze 3 acteurs een luchtig en humoristische toneelvoorstelling. Kortom, de leeuwen zullen brullen en klauwen maar altijd met de glimlach. De ideale manier om het publiek, dat nog niet zolang in Belgie woont of bezig is met het aanleren van de Nederlandse taal, een kijkje te laten nemen in de hoofden van de Vlaming.

event

Kaept Kaempfert
Die Verdammte Spielerei

Muzikaal
Ev
 • Productie : Kaept Kaempfert
 • Die Verdammte Spielerei breidt uit. Met ruim 10 muzikanten en 2 dansende zangeressen snijden ze het oeuvre van Bert Kaempfert aan, één van de grootste songschrijvers uit de jaren ‘60. Het reusachtige muzikale repertoire van de man is naast de bratwurst wellicht het strafste wat Duitsland voortgebracht heeft sinds de Tweede Wereldoorlog. Met Kaempferts compositie ‘Strangers In The Night’ had Frank - Blue Eyes - Sinatra een wereldhit te pakken. Je kent ongetwijfeld ‘A Swingin’ Safari’, een nummer dat al jaren steevast een plek krijgt in de setlist van de Spielerei. Denk ook aan ‘Living It Up’ dat gebruikt werd voor de Vlaamse jeugdserie Kapitein Zeppos.

  De Spielerei kaapt niet alleen Kaempferts muziek, maar ook zijn stijl. Vreugde en plezier stromen van het podium. Stefaan De Winter praat, zingt en grapt de avond aan elkaar. Het wordt een concert vol vrolijkheid en vergeten wereldhits uit de jaren ’60, toen muziek nog werd gespeeld met vlinderdas en niet in gescheurde jeans. Geen dubbele bodems maar schitterende, eenvoudige oorwurmen die nog weken zullen nazinderen. Kaempfert-geweiss!

event

Er was eens.... Jeron
Jeron Dewulf

Comedy
Ev
 • Productie : Er was eens.... Jeron
event

B30VA
William Boeva

Comedy
Ev
 • Productie : B30VA
event

Komt!
David Galle

Comedy
Ev
 • Productie : Komt!
 • In de tijden waarin iedereen zich een virtuele identiteit kan aanmeten, gaat David Galle tegen de stroom in. Hij is niet op tv ff online. Hij komt. In het echt. Op zoek naar de klik zonder muis, naar het contact zonder stopcontact, een band zonder breedband. Analoog, echt en recht voor uw neus. Je kunt hem aanraken.
  Geen gemanipuleerd verhaal vol zelfvertrouwen met alleen maar gefilterde momenten waar zijn schoonste kant goed uit komt.
  Neen, dit is het verhaal van een mondige twijfelaar. Dat zie je niet veel meer.
  Kom af, want David Galle komt!

event

Mag ik even?
Kamal Kharmach

Comedy
Ev
 • Productie : Mag ik even?
 • In 2019 zal Kamal Kharmach voor de eerste keer op het jaar terugkijken, in zijn allereerste oudejaarsconference.
  Waarover hij het gaat hebben moet nog gebeuren, maar met een jaar waarin de klimaatjongeren zijn rechtgestaan, de verkiezingen weer voor saaie televisie zorgde en André Hazes ook ons land is binnengevallen weten we nu al dat er genoeg stof is om over te praten. Of te lachen. Of te huilen.

event

Mentalist
Piet Kusters

Theater
Ev
 • Productie : Mentalist
 • Maak kennis met mentalist Piet Kusters.
  Wat vond je van zijn verschijning bij Belgium’s Got TalentStudio Brussel of Iedereen Beroemd?
  Met zijn charismatisch enthousiasme en humor neemt hij u mee in een verhaal vol gedachten lezen, beïnvloeden en voorspellen. Geen blabla, afgesproken spel of egotripperij. De maskers vallen even weg, je wordt uit je comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats! Zijn ontwapenend optreden zal u nog lang bijblijven…

event

De Loteling
Het Bataljong

Theater
Ev
 • Productie : De Loteling
 • Theatercollectief Het Bataljong uit Kortrijk ging een jaar lang op stap met enkele mensen met jongdementie, met hun partners en met de buddy’s van VZW Het Ventiel. Hun zoektocht naar antwoorden leidde de theatermakers naar eenzame huiskamers en werkplekken vol frustraties. Naar bange wachtkamers in ziekenhuizen en naar bruisende workshops. Het resultaat is te zien in De Loteling, een voorstelling waarin mensen met jongdementie zelf het voortouw nemen.

event

Opmaat
Woesten

Theater
Ev
 • Productie : Opmaat
 • ‘Tijd verglijdt. Je kan hem niet vatten. Klokken, kerktorens, pendules, zakhorloges. Ze kunnen niet verhinderen dat dagen en maanden en jaren, ontdaan van richting of doel, voorbij slieren zonder dat je ze kan omvatten. Men grijpt geen tijd, tijd grijpt ons.’

  Woesten, de debuutroman van Kris Van Steenberge, was meteen bij verschijnen in 2013 een groot succes. Het verhaal lijkt op het eerste zicht een volkse vertelling, maar het is zoveel meer. De moed waarmee de verschillende hoofdfiguren proberen om het hoofd te bieden aan de vele beproevingen die ze op hun pad tegen komen is vaak heel ontroerend en zegt iets over de weerbaarheid van mensen tegenover het noodlot.

event

De Hoogste Berg
Robrecht Vanden Thoren

Theater
Ev
 • Productie : De Hoogste Berg
 • Robrecht Vanden Thoren heeft een probleem. Een maand geleden gaf hij een feest. Een goede vriend en vriendin van hem werden er verliefd op mekaar. Uit dankbaarheid willen ze graag dat hij getuige wordt op hun trouwfeest. En natuurlijk willen ze ook dat hij speecht, Robrecht is een begenadigd spreker. Robrecht weet wat van hem en zijn toespraak verwacht wordt. Romantiek, gevoeligheid, waarachtigheid.

  Maar na een akelige ervaring in de liefde heeft hij voor zichzelf de dure eed gezworen dat hij voortaan alleen nog maar eerlijk en recht uit zijn hart mag spreken. En hij twijfelt. Aan de twee geliefden en hun motieven. Hij kent ze langer dan vandaag. Zijn ze oprecht, is het een roes, of is er meer aan de hand? En hij twijfelt aan de liefde zelf. Wordt er van het hele fenomeen niet veel te veel verwacht? En dan twijfelt hij ook nog aan zichzelf. Is zijn eigen eerlijkheid wel te vertrouwen, of hebben zijn woede en verdriet die gekaapt?

  Morgen is het zover. Vanavond wil hij, in uw bijzijn, oefenen wat hij tijdens de bruiloft gaat zeggen. Maar voorlopig staat er alleen nog maar op papier dat ze vooral níet moeten trouwen.
  Maar ja. Dat is ook wat.

event

De Ark van Ygor
Ygor uit Poperinge

Comedy
Ev
 • Productie : De Ark van Ygor
 • De goedgemutste knul uit Poperinge neemt een nieuwe start! Ygor “nul punt twee”, helemaal mee met zijn tijd. Hij laat paard en kar thuis en neemt voortaan de digitale en hedendaagse snelweg. Licht absurd, fijn, heel toegankelijk, maar nooit vunzig of vulgair. Hoogstens misschien “een beetje raar”, maar dat neemt niemand hem kwalijk.

  Ygor, het alter ego van Filip Haeyaert, verzamelde terecht al een paar mooie comedyprijzen. Hij won Humo’s Comedy Cup, Commeere Comedy Cup en de Bronzen Kabouter Cabareteske en was cartoonheld in tv-programma’s als Comedy Casino en Villa Vanthilt.

event

Oorlog in de klas
Yannick Noben

Schoolvoorstelling
Ev
 • Productie : Oorlog in de klas
 • Yannick Noben (35j, uit Diepenbeek) maakte zijn debuut op comedymania, een Limburgse comedywedstrijd die hij ook won. Sinds deze wedstrijd stond hij in de finale van ondermeer "commeere comedy cup" en "Cavalrire".

  Momenteel is hij geslecteerd voor de humorklas 2018 van radio 2. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een eerste volledige zaalshow.

   Met zijn niet alledaagse beroep, zijnde militair binnen Defensie, heeft hij dan ook een specifieke droge humor. Yannick zijn specialisatie is ontmijnen en hier uit ontstaan dan ook veel van zijn ergernissen. Of het nu gaat over bommen die niet af gaan, handdoekleggers op hotels of het kersverse vaderschap, Yannick (hier komt ie) ... blaast alles op! badum tsss.

event

Best Of Baele
Walter Baele

Comedy
Ev
 • Productie : Best Of Baele
 • Rode vod, laatste kilometer! Na 15 soloshows en 1000-den optredens voert Walter Baele nog één keer zijn bekende typetjes op. Martin Rigolle, Wito, Jürgen,…, het vaste peloton personages rijdt in ‘Best of Baele’ een finale ereronde alvorens de diepvries in te duiken. Een collage met de allerleukste sketches van 1986 tot 2019.

event

Wa Make
Erhan Demirci

Comedy
Ev
 • Productie : Wa Make
 • We kennen Erhan natuurlijk als presentator van 'Nuff Said. Met 'Wa make?' brengt hij zijn tweede zaalshow die hij speciaal voor ons in Genk in première laat gaan. Wa make? Ooit al eens verdwaald in één van de cités van Limburg? Dan zal dit waarschijnlijk het eerste zijn wat u hoorde. De meest gestelde vraag onder vrienden en buren. Bij vrienden betekent het eerder: hoe gaat het? Wat ben je aan ... 

event

Han en Grietje
Broedbloeders

Comedy
Ev
 • Productie : Han en Grietje
 • Han & Grietje

  Zowel Han Coucke als Griet Dobbelaere knabbelden reeds aan ons huisje en we zijn dan ook zeer blij dat ze hun 20-jarige vriendschap samen met ons willen vieren.

  Het begon allemaal aan de toneelschool waar ze samen student waren. Die eerste theaterkus brengt hen nog steeds in de war. Zo kreeg Han het peterschap van haar kind en krijgt Griet jaarlijks courgetten uit zijn eigen moestuintje. Samen vormen ze nu het eerste gemengde humoristische duo van Vlaanderen.

  Een vrouw die grappig is, een man die huilt. Alle zekerheden vallen weg, genderneutraal is de nieuwe norm. Een vat vol verhalen en vele ervaringen later zijn deze twee niet te benauwd om het vuur aan elkaars schenen te leggen. Powercabaret met humoristische dialogen, gebracht aan een verschroeiend tempo met veel kracht en dynamiek.

event

Romeo en Julia
Theater A tot Z

Theater
Ev
 • Productie : Romeo en Julia
 • Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu?

   In 2006 creëerde vzw Fast Forward een amateur-productie van ‘Romeo en Julia’, speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren. Het werd een groot succes. In het hele land trad het gezelschap voor volle zalen op. Op het provinciaal toneeltoernooi van Vlaams-Brabant belandde de voorstelling in de categorie ‘uitmuntendheid’. Sindsdien ging er geen jaar voorbij of er vroeg wel iemand wanneer ‘Romeo en Julia’ weer eens zou worden opgevoerd. Nu, 13 jaar later, brengt ‘Theater van A tot Z’ (ontstaan uit Fast Forward) het stuk eindelijk weer tot leven, nu met professionele acteurs, waarvan u er zeker enkele kent!

event

Re:latif!
Latif Aït

Comedy
Ev
 • Productie : Re:latif!
 • Bekendheid is relatief. Daar weet Latif Aït alles van. Want tot nu kwam hij in de kijker door wat hij deed; niet door wie hij is. En dat leverde hem vooral bekendheid op bij justitie. Toen hij met vriend Dyab Abou JahJah de Arabisch-Europese Liga oprichtte om de wereld beter te maken en dat zijn job kostte. Toen hij met zijn kritische cartoons bijna een veroordeling liet optekenen. Of toen hij met Fouad Belkacem een takeldienst startte, maar net op tijd weigerde om diens beruchte vereniging te depanneren.

  Het was allemaal goed bedoeld, maar nooit goed begrepen. Daarom laat Latif na 10 jaar comedy de goede bedoelingen thuis en stapt hij recht op het grote publiek af. Om te zeggen wat hij echt denkt. Zonder franjes, zonder handtasmoppen, zonder knuffelmarokkanen. Geen taboes, enkel de waarheid. En zelfs die is relatief.

event

Het XIIIe werk
Rob Vanoudenhoven

Comedy
Ev
 • Productie : Het XIIIe werk
 • Rob Vanoudenhoven, Wie kent hem niet.  Zijn eerste 50 jaar op deze planeet.  Hem laten vertellen over zijn leven, werk en avonturen.

  Over XII stielen en XIII ongelukken. Over altijd ja zeggen en proberen te “overleven”. Over ”Who the fuck is Rob Vanoudenhoven”, waarmee hij zichzelf tegen wil en dank op de kaart heeft gezet in het medialandschap. Over hoe zijn eigen programma, de” XII werken van Vanoudenhoven” zijn leven ondersteboven heeft gehaald. Over de vork en de steel in zijn leven in dat “medialandschap”. Ups en downs, lief en leed, vriend en vijand, berg en dal, top en flop. Maar ook hoe mooi en leerrijk die eerste 50 jaren zijn geweest. Ga met hem maar eens op een terras zitten….
  Nu wil hij het eindelijk delen, in de zaal. Met iedereen.

event

Jubilee
Han Solo

Comedy
Ev
 • Productie : Jubilee
 • Hoera! Han solo staat 10 jaar op de Vlaamse podia. En hem kennende zal dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Géén stapje terug, maar een tandje bij. Géén bloemen noch kransen, maar verbaal vuurwerk. Geen klassieke ‘Best of’-show, maar een stevig buffet van oud materiaal met nieuwe meningen én nieuw materiaal met aloude energie.

  Want na een decennium roepen, tieren en tegen alles trappen wat los én vasthangt, vindt Han solo het hoog tijd om kritisch terug te kijken op zijn aanwezigheid in het comedylandschap. Dus leg maar alvast een Rennie klaar, want deze ‘Jubilee’ wordt happen, slikken én verteren tegen sneltreinvaart. 100 minuten lang.

event

Levend en vers
Wouter Deprez

Comedy
Ev
 • Productie : Levend en vers
 • Na vijftien jaar optreden is het tijd voor een herontdekking. Wat doe ik het allerliefste? Anekdotes vertellen, onzin uitslaan, beetje improviseren, primitieve liedjes zingen. Met de goesting van het begin en de ervaring van de oude rot. Ik wou losse stukken maken, maar ze groeien toch weer aan mekaar, tot een verhaal. Ik schrijf dit tekstje tijdens de voorbereidingsfase. Daarnet schreef ik een nieuw stukje voor de voorstelling, over hoe sportief ik mij voel bij elk bezoek aan een sportwinkel. Daarvoor stemoefeningen gedaan. Vanochtend vroeg gaan joggen. Vijf kilometer, om in vorm te geraken voor het podium. Kom maar langs. Ik kan niet wachten om u vanalles te vertellen. Wouter (Deprez) 

event

Quattro
Belpop Bonanza

Theater - Muziek
Ev
 • Productie : Quattro
 • De apostels van de Belpop zijn terug. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (a.k.a. Jimmy Dewit) hebben een nieuw programma klaar met verrassende verhalen uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. Belpop Bonanza Quattro is de vierde theatershow van het melomane duo uit Leuven. 

   

  Aflevering 4 wordt even leerrijk, entertainend en grappig als zijn voorgangers. Maar ze steekt anders en ingenieuzer in elkaar. Belpop Bonanza Quattro is een reisprogramma in vier etappes. Delvaux en Ewing zetten hun 4 x 4 aan en racen langs vier plaatsen waar geschiedenis is geschreven door grote namen uit binnen- en buitenland. Neen, niet Antwerpen of Luik. En ook niet Boechout of Bilzen. Verrassing…

event

Over gamen - Game over
Tom Cools

Schoolvoorstelling
Ev
 • Productie : Over gamen - Game over
 • ‘Het is maar een spelletje.’ Dat dacht Tom Cools ook toen hij voor de eerste keer Call of Duty opzette. Effe relaxen met een vette game. Tot even altijd werd. Tot Tom meer tijd doorbracht met zijn console dan met zijn vrienden. (Hij had zijn PS zelfs een naam gegeven!) Tot het meer spanning dan ontspanning bracht. Tot zijn lief de stekker uittrok. Van de Playstation, maar ook van hun relatie. En dan is het game over. Tom beseft nu dat dat hij op het randje van een gameverslaving heeft gestaan. Zonder het goed en wel door te hebben. En dat verhaal wil hij aan jongeren vertellen. Met een informatieve en interactieve humorvoorstelling. Want games zijn overal: consoles, online, smart phone apps … Zelfs scholen zetten steeds vaker games in om leerstof te oefenen. En dat is allemaal heel leuk. Dus er mag zeker veel gelachen worden. Zo lang het een spelletje blijft...

event

No man show
Walter Baele

Comedy
Ev
 • Productie : No man show
 • Geacht publiek, hartelijk welkom maar ik ben er niet.’ Zo begint de nieuwe show van Walter Baele. Zijn alter ego’s moeten het deze keer alleen zien te redden. Wat doen Martin Rigolle en co? Of is het rekenen op een noodinterventie van koning Filip, onze premier en Willy Naessens? ‘No Man Show’ is een one man show zonder de man voor wie we allemaal zijn gekomen. Wat een vlotte avond moest worden dreigt te eindigen in een nooit eerder gezien brokkenparcours…  Met zijn mimiek en timing creeërt ‘de man van 1001 typetjes’ in enkele seconden tijd een nieuwe fantasiewereld. Wekelijks schittert hij ‘tegen de sterren op’ in het gelijknamig televisieprogramma.  

   

event

Je moeder
Bas Birker

Comedy
Ev
 • Productie : Je moeder
 • Zeven jaar geleden verruilde comedian Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht.

  Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de wodca-controle te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen.

  In JE MOEDER! beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en JE MOEDER!

event

Schoon
Jan Jaap Van der Wal

Comedy
Ev
 • Productie : Schoon
 • ‘Schoon’ is de tweede show die comedian Jan Jaap van der Wal maakt speciaal voor en in Vlaanderen. De liefde tussen Jan Jaap en z’n tweede  thuisland is nog niet bekoeld. Sterker nog, die is dieper geworden. In ‘Schoon’ gaat hij verder in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen. De rafelrandjes, en scherpe hoekjes, en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal ‘schoon’. Het is maar hoe je ernaar kijkt.

  Met grappen die van absurditeit logica maken en van logica absurditeit, belooft ’t een schone avond te worden. We zien ons in ’t theater.

event

Events
Gili

Comedy
Ev
 • Productie : Events
event

Burn-out voor Beginners
Arnout vd Bossche

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Burn-out voor Beginners
 • Als je denkt dat jij het slecht getroffen hebt op je werk, kom dan zeker kijken naar de nieuwe zaalshow “Burn-out voor Beginners” van Arnout Van den Bossche. Tijdens deze voorstelling maak je kennis met Arnouts verleden op de werkvloer waar hij naar eigen zeggen “meer komedie moest spelen dan op het podium”.

event

Ik doe mijn best
Lukas Lelie

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Ik doe mijn best
 • Naast al het tv-werk (De Slimste Mens ter Wereld op VIER)van tegenwoordig timmert Lukas uiteraard ook naarstig aan de weg in het live-circuit. In 2014 en 2015 tourde Lukas intensief door Vlaanderen als voorprogramma van Steven Mahieu. Daar vertelde Lukas dat hij één en ander niet begrijpt en niet kan. In plaats van het hem uit te leggen, werd er met hem gelachen. Wat hem al snel 3 comedyprijzen opleverde en een uitgebreid interview met P-Magazine. Aangezien het leven er sindsdien niet veel makkelijker op geworden is, gaat Lukas nu volavond. Dat betekent extra veel onkunde, onbegrip, maar vooral heel veel jokes. Eind januari 2017 gaat de theatershow Ik doe mijn best in première. Vanaf november 2016 is Lukas beschikbaar voor tryouts in kleinere theaterzalen. Grotere zalen volgen vanaf februari 2017.

 • WWW : website
event

Grenzen
Fast Forward - Theater van A tot Z

Theater voor jongeren
Ev
 • Productie : Grenzen
 • Grenzen is een voorstelling die gaat over stand-upcomedy en sociale media, weddenschappen en alcohol. Hoe ver kan een spelletje 'durven of doen' gaan? En hoe bereik je wat je wilt bereiken zonder te ver te gaan? Joppe zal het zelf moeten ondervinden, met een duwtje in de rug van het moslimmeisje Zohra. In deze multimediale theaterproductie gaan tieners de confrontatie aan met hun eigen grenzen, in een wereld vol diversiteit.

  Fast Forward maakt sinds 2001 onder andere theaterproducties voor anderstaligen die Nederlands leren en workshops dramatische expressie voor studenten en docenten. Vanaf 1 januari 2017 smelt Fast Forward samen met het Educatief Theater Antwerpen, onder de naam 'Theater van A tot Z'.

  Première op woensdag 21 september 2016 in Antwerpen.

 • WWW : website
event

Boegbeeld
Veerle Malschaert

Cabaret
Ev
 • Productie : Boegbeeld
 • Met 'Boegbeeld' is Veerle toe aan haar 4de one woman show.
  Boegbeeld is een voorstelling over op een pied de stal staan en er afvallen. Over leven en overleven. Over u best willen en moeten doen, met vallen en opstaan. Ook als ‘t slecht gaat, ook als ge aan ‘t scheiden zijt, ook als ge uit uw vel wilt springen, ook als ge doodsbang zijt, ook als ge ‘t zelf allemaal niet meer weet en ge kotsend in de gang op handen en voeten naar uw bed kruipt en ge denkt da niemand u ziet.  Zoals haar grootmoeder zei: ‘Ge kunt niet meer dan uw best doen, mijn kind’ 

  Veerle Malschaert is niet in één vakje te plaatsen: ze is meer dan comedy, meer dan theater. Veerle heeft haar eigen unieke en boeiende stijl gecreeërd en komt in haar parcours steeds dichter bij zichzelf. Veerle Malschaert is eerlijk, puur, ontroerend, hilarisch en authenthiek. 
   

   

 • WWW : website
event

Tiresias (nieuwe show!)
Fast Forward - Theater van A tot Z

Theater
Ev
 • Productie : Tiresias (nieuwe show!)
 • Deze theaterproductie draait om het verschil tussen ‘blind zijn’ en ‘niet kunnen zien’. In onze hedendaagse enscenering roept dit eeuwenoude verhaal ook vragen op over anders zijn en gelijke kansen. Tiresias zelf wordt gespeeld door een blinde acteur.

  Peter Schoenaerts is eindredacteur bij  Humo en Artistiek leider van theatergroep Fast Forward (http://www.fast-forward.be/). Sinds 2001 maken ze onder andere theaterproducties voor anderstaligen die Nederlands leren en zehouden workshops dramatische expressie voor studenten en docenten. Vanaf 1 januari 2017 smelt Fast Forward samen met het Educatief Theater Antwerpen, onder de naam 'Theater van A tot Z'.

   

 • WWW : website
event

Lachland
Fast Forward - Theater van A tot Z

Comedy
Ev
 • Productie : Lachland
 • Na de grote successen van ‘Anders nog iets?’ (met Andrea Croonenberghs) en ‘Gelukkig zijn’ brengt Fast Forward in het najaar van 2016 een theaterproductie voor anderstaligen over en met humor.

  Ze brengen vier experts bij elkaar, die samen een afwisselende show zullen creëren: zanger-cabaretier Lennaert Maes (bekend van De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït,en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater…

  Bij ons is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet?
  Er is niets zo ernstig als humor. Daarom wijden ze er een hele voorstelling aan. Om anderstaligen met een andere culturele achtergrond te laten kennismaken met wat in Vlaanderen grappig is, en om Vlamingen te laten kennismaken met humor uit de rest van de wereld.

 • WWW : website
event

Napoleon
Bart Van Loo en Geert Hellings

Verteltheater met muziek
Ev
 • Productie : Napoleon
 • Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973), onderandere bekend van De Wereld Draait Door , is de auteur van de alom geprezen Frankrijktrilogie en van de bestseller Chanson. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

  Bij het theaterpubliek brak Van Loo door met Chanson. Une belle histoire. Lovende recensies, volle zalen, staande ovaties.
  Samen met singer-songwriter Geert Hellings werkt hij momenteel aan een voorstelling over Napoleon (voorjaar 2017 in de zalen). Uiteraard is hij ook in de weer met een nieuw boek. 

  Zijn laatste boek: Napoleon. De schaduw van de revolutie (november 2014)

 • WWW : website
event

Reset
William Boeva

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Reset
 • William Boeva is een Vlaamse stand-upcomedian. In 2012 kreeg hij de publieksprijs van de Culture Comedy Award en haalde hij de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Op 11 december 2012 won hij de Comedy Cup. In 2013 deed hij mee aan het televisieprogramma Scheire en de schepping. Hij is ook een terugkerende gast in Mosselen om Half Twee.

  Na zijn eerste succesvoorstelling Megalomaan begon het leven van William Boeva op een rollercoaster te lijken. Nu de rit voorbij is en Boeva weer met beide voeten op de grond staat, blijft er een onbehaaglijk gevoel in de maag over.
  Waarderen de mensen hem nu om wie hij echt is? Of om wat hij doet? Of omdat het moet? Bij elk antwoord verschijnt er een nieuwe vraag. Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien, de boel opnieuw op te starten. Nog sneller, nog scherper en nog verrassender. Want er is nog zoveel te vertellen.

 • WWW : website
event

Komt Goed
Erhan

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Komt Goed
 • In zijn voorstelling ‘Komt Goed!’ herbeleeft hij zijn allesbehalve doorsnee jeugdjaren; gidst je door het harde Limburgse dorpsleven om aan te komen in het nog hardere ‘life in the ghetto’ van Brussel. Een stad die hij als inwoner en sociaal medewerker van Foyer vzw steeds dieper leerde kennen. Erhan gunt je een blik achter de schermen van onze hoofdstad, onthult de geheimen van de straat en vertelt op hilarische wijze hoe we als Vlaming het beste kunnen overleven in de ban van zijn grote liefde: BX. Kritisch, scherp maar altijd positief. Komt Goed!

  In zijn eigen stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp - zijn eigen uittocht van het harde, Limburgse dorpsleven naar het nog hardere “life in the ghetto” van Brussel nog in het minst. Niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert deze comedian des te meer.

  Momenteel trekt Erhan de theaters in als support act van de show “Han solo bedankt” - de 3de avondvullende comedyvoorstelling van Han Coucke alias de extreem-rechtse Han solo. En daarnaast zal u hem ongetwijfeld als stand-up comedian én als presentator/MC opmerken in talloze line-up shows binnen het comedycircuit.

   

 • WWW : website
event

Tussen Friet en Kebab
Erhan

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Tussen Friet en Kebab
 • Met de voorstelling "Tussen Friet en Kebab" wil Erhan het jonge publiek op een luchtige maar toch vooral realistische wijze laten kennismaken met de Turkse Vlaming anno 2014. Deze voorstelling richt zich tot leerlingen van de 2de en 3de graad in het middelbaar onderwijs. Na de voorstelling is er een mogelijkheid om in dialoog te treden met Erhan.

  In zijn eigen stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp - zijn eigen uittocht van het harde, Limburgse dorpsleven naar het nog hardere “life in the ghetto” van Brussel nog in het minst. Niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert deze comedian des te meer.

  Momenteel trekt Erhan de theaters in als support act van de show “Han solo bedankt” - de 3de avondvullende comedyvoorstelling van Han Coucke alias de extreem-rechtse Han solo. En daarnaast zal u hem ongetwijfeld als stand-up comedian én als presentator/MC opmerken in talloze line-up shows binnen het comedycircuit.

   

   

 • WWW : website
event

Boerkes Tekenbattle

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Boerkes Tekenbattle
 • In de boerkesbattle kruist Pieter De Poortere, geestelijke vader van Boerke, het potlood met zijn bekende collega-cartoonist Kim Duchateau.
  William Boeva – de grappigste dwerg van de lage landen – treedt op als scheidsrechter en bestookt, in samenspraak met het publiek, beide tekenaars met tal van opdrachten. Wie blijft er als winnaar overeind en wie breekt zijn punt op de waanzinnige uitdagingen?

event

CTRL FR
Gili

Comedian-Mentalist
Ev
 • Productie : CTRL FR
event

Wedding day
Lieve Blancquaert

Lezing
Ev
 • Productie : Wedding day
 • Lieve Blancquaert is journaliste, fotografe en televisiemaakster. Het werk van Lieve Blancquaert heeft naast een esthetische waarde ook vaak een maatschappelijk belang. 

  Voor Birth Day reisde Lieve Blancquaert de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld geboren te worden. Voor Wedding Day stapt Lieve binnen in de volgende fase van het leven. Naast geboren worden en dood gaan, is er nog één belangrijke, rituele gebeurtenis in het leven: elkaar het ja-woord geven. Lieve Blancquaert brengt haar persoonlijk verhaal van al die bijzondere momenten en ontmoetinge.

  Haar boeken zijn stuk voor stuk veelgelezen en hoog gewaardeerd:
  Vrouw (met Betty Mellaerts), Insjallah mevrouw, Mijn status is positief, Iemand (met Annemie Struyf), Voorbij de grens (waarvan 35.000 ex. werden verkocht), Birth Day, Wedding Day,...

 • WWW : website
event

Een dag met Stefaan
Die Verdammte Spielerei

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Een dag met Stefaan
 • Een dag met Stefaan is pure transcendentie. Lang dwaalde hij langs straatfeesten en braderijen. En dan nu... Een programma voor cultuurminnend Vlaanderen. Kuier, pikkel, flaneer of stiefel mee in de schedelpan van Stefaan en laat je behagen door de hormonale kruisbestuiving tussen toonkunst en onzin met grote O.
  Feestelijk omkaderd door mooie instrumenten als alt-, tenor- en baritonsax, dwarsfluit en klarinet, misschien zelfs een marimba.

 • WWW : website
event

Kloenke
Han Solo

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : Kloenke
 • In zijn nieuwe show KLOENKE deelt Han solo stevige klappen uit… maar moet hij zelf ook slagen incasseren. Maar toch blijft Han Solo terugvechten. Nu de Islamitische Staat, de Kuringse Kleurenwies Kameraden en andere radicale hobbyclubjes de wereld bedreigen, is Han Solo actueler dan ooit.

  KLOENKE is de vierde avondvullende show van Han Solo, gespeeld door acteur Han Coucke. Naast Han Solo is Coucke ook regisseur van oa Philippe Geubels, Steven Mahieu, William Boeva,...

 • WWW : website
event

Nachtvorst
Die Verdammte Spielerei

Comedy
Ev
 • Productie : Nachtvorst
 • In hun tweede voorstelling “Nachtvorst” gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkenmanskroegen. De stilte van het sterrenkijken en het bonken van de stroboscopen. Of hoe een zeskoppig orkest na een zaalshow de nacht induikt en het succes of de afgang verteert. Die Verdammte Spielerei schotelt u voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt. Stefaan is met graagte de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren, met hier en daar een klein glanzend dwaallicht op zijn pad.

event

Roodkopje en de Walf
Ygor

Comedy
Ev
 • Productie : Roodkopje en de Walf
 • Ygor, een kleine (mooie) man uit Poperinge, staat twaalf en een half jaar op de planken. Dat is een lange tijd voor een mens met korte beentjes. Je moet het zelf maar eens proberen. Na een paar dagen rechtstaan zal je snakken naar een stoel, een zetel of een kafzak. Dat Ygor het zo lang wist vol te houden, mag dus wel gevierd worden. Naar aanleiding van zijn koperen jubileum (12,5 = koper) bundelt hij zijn beste grappen en een pak nieuwe grollen tot een wervelende comedyshow. Voor de liefhebbers? Ongetwijfeld!

event

De schaamte voorbij
Kamal Kharmach

Comedy
Ev
 • Productie : De schaamte voorbij
 • Kamal Kharmach veroverde de harten van het Vlaamse publiek met zijn heel gesmaakte deelname aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’ in 2015. Sindsdien is hij niet meer van de beeldbuis te slaan, met passages in ‘Mag ik u kussen’, 'Van Gils en Gasten’, ‘M/V van het jaar’, ‘De Allesweter’, ‘Het Grootste Licht’ en nog vele andere programma's. Bovendien was hij ook te zien op het witte doek, in de film ‘Everybody Happy’ van Nic Balthazar. Hoewel hij graag jullie huiskamer binnenkomt - via het scherm, welteverstaan - vind hij het nog leuker wanneer jullie naar hém toekomen. Naar het podium, om hem aan het werk te zien als stand-up comedian.

  Met zijn zelfrelativerende, soms verlegen stijl charmeerde hij in 2014 de jury van Humo’s Comedy Cup tot in de finale, na amper één jaar als stand-upper. Intussen staat de ex-teddybeer een pak scherper, maar aan aaibaarheid heeft hij niet ingeboet. Kamal is namelijk geen ‘angry young man’, maar een pacifistische positivo met humor als enige wapen om zijn publiek met de neus op maatschappelijke wantoestanden te drukken. Zijn eerste avondvullende voorstelling ‘De Schaamte Voorbij’ werd in het laatste weekend van februari tot driemaal toe én met succes getest in een uitverkochte Kleine van de Arenberg, dus komt hij op 6 oktober graag nog eens terug naar de Antwerpse theatertempel voor de première!

  Met dank aan de Kringloopwinkel voor het leuke decor! www.dekringloopwinkel.be

event

Charlatan
Gili

Comedian-Mentalist
Ev
 • Productie : Charlatan
 • Al meer dan tien jaar waarschuwt mentalist Gili ons tegen de gevaren van manipulatie, tegen kwakzalvers die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun medemens. Maar wat gebeurt er als Gili zich zélf inlaat met charlataneske praktijken?

  In Charlatan laat Gili zijn ‘evil twin’ volledig los. Hij zet zijn gaven op scherp om bewust zijn ‘slechte ik’ te laten zegevieren. Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan.

 • WWW : website
event

Hotel Hallo
Fast Forward - Theater van A tot Z

Kindervoorstelling
Ev
 • Productie : Hotel Hallo
 • In 2014 bracht uitgeverij Boom het woordenschatpakket ‘Hotel Hallo’ uit. Daarmee kunnen anderstalige kinderen op een motiverende manier Nederlands leren. Aan de hand van verhalen, liedjes en dialoogjes komen er ongeveer duizend frequente woorden in aan bod. De verhalen en liedjes uit ‘Hotel Hallo’ zijn nu bewerkt tot een interactief toneelstuk. 

  Theatergroep Fast Forward maakt sinds 2001 onder andere theaterproducties voor anderstaligen die Nederlands leren. Ze verzorgen ook workshops dramatische expressie voor studenten en docenten. Vanaf 1 januari 2017 smelt Fast Forward samen met het Educatief Theater Antwerpen, onder de naam 'Theater van A tot Z'.

   

 • WWW : website
event

Commissaris Piv
Piv Huvluv

Kindervoorstelling
Ev
 • Productie : Commissaris Piv
 • TheaTech ontwikkelde het lichtplan voor 'Commissaris Piv'.

  Met de Rechten van het Kind als losse insteek, ging Piv als commissaris op zoek naar de kleine kantjes, de onhebbelijkheden en de irritante trekjes van kinderen en hij confronteerde hen met hun eigen gedrag en hoe volwassenen dat ervaren. Kinderen herkennen zichzelf  in de komische schets die commissaris Piv maakte.

 • WWW : website
event

De Relatiefluisteraar
Arnout vd Bossche

Stand-up comedy
Ev
 • Productie : De Relatiefluisteraar
 • In deze theatervoorstelling is het publiek, zonder het goed te beseffen, beland in een soort "motivational seminar" voor koppels met ernstige relatieproblemen. Deze pijnlijke vergissing ontaardt in een buitengewoon komische workshop van een zelfverklaarde Relatiefluisteraar.

  De jury van Humo’s Comedy Cup (Urbanus, Guy Mortier en Tom Lenaerts) liet zich in 2009 al overtuigen door de subtiele en originele humor van Arnout Van den Bossche en bekroonde hem tot winnaar Humo’s Comedy Cup 2009. Datzelfde jaar won hij ook het Deltion Cabaret Festival in Nederland. In 2012 veroverde Arnout Van den Bossche een finaleplaats bij de laatste 3 van het Vara Leids Cabaret Festival , toch wel de moeder der cabaretwedstrijden van Nederland.

   

 • WWW : website
event

CTRL
Gili

Comedian-Mentalist
Ev
 • Productie : CTRL
 • In CTRL (Alles Onder Controle?) krijgt het publiek een avond vol ludieke manipulatie en suggestie. Gili experimenteert voor het eerst met de idee om zelf alle controle compleet los te laten. Het publiek bepaalt, beslist alles en mag de volledig controle overnemen. Geen enkele show is dezelfde. De vrije keuze van het publiek heerst. Is Gili – buiten zijn comfortzone - dan nog steeds in staat om verbluffende stunts uit te halen?

  Comedian-Mentalist Gili (aka Lieven Gheysen) is gekend van: Theatershow “Iedereen Paranormaal” ,Comedy Casino (Canvas), Villa Vanthilt, Peter Live, De Laatste Show, Tout Le Monde Paranormal’ en ‘Iedereen Paranormaal’ (2012-2013), "Onmogelijk?" op Eén (2012), Hotel M op één (2014),...

   

   

 • WWW : website
event

Uit respect voor de buren
Dries Heyneman

Comedy
Ev
 • Productie : Uit respect voor de buren

SPAM ONS

Waar kunnen wij u mee helpen? Stuur ons uw vraag!

Alexander Ronsse - Theater & Events - +32 (0)474 51 48 00 - info@theatech.be

Tine Vandenberghe - Events & Administratie - +32 (0)486 16 52 24 - events@theatech.be

Veerle Vogels - Planning - planning@theatech.be

TheaTech - Stasegemdorp 95A - 8530 Harelbeke-Stasegem

BE0899 896 813